Titanové nádobí - testování

01.09.2016 15:22

 

Testování Titanového nádobí 

Zdravím vás z kuchyně. Venku je teplo, ale mně to vůbec nevadí. Vařím, peču, smažím – prostě testuji pro Vás nádobí. Tentokrát se jedná o titanové nádobí

V tomto testování je to titanový pekáč a titanová pánev.

Už když jsem vybalila nádobí z krabice, byla jsem nadšená – vůbec se nedivím, že získalo pečeť kvality nejlepšího nádobí. Titanové nádobí je vyráběno v Německu a mě jako kuchařce se moc líbí. Je designově moc pěkně vyrobené.

V tomhle nádobí uvaříte téměř všechno a ještě zdravě- není totiž potřeba téměř žádný tuk ( to ocení všichni, kdo se zajímají o svoje zdraví a chtějí zdravě vařit).

Před prvním použitím stačí nádobí umýt, lehce natřít olejem a zahřát. Pak vytřít a je připraveno.

Na další vaření už není třeba téměř žádný tuk, jen na smažení cibulky je třeba trochu přidat a na smažená jídla jako řízky je také třeba olej použít.

Pokud jste v kuchyni začátečníci, a tvrdíte o sobě, že připálíte i čaj, začněte používat tohle nádobí. Nepřipaluje. A když se Vám to povede, stačí papírovým ubrouskem vytřít a je po problému. Vážně to funguje – moc jsem tomu nevěřila a jako správná zvědavá žena jsem vyzkoušela test s připáleným mlékem. Pokud se vám někdy povedlo mléko připálit, jistě víte, že se to čistí fakt dost špatně. Zkusila jsem to tedy na pánvi a v duchu jsem se modlila, ať to fakt funguje, protože nechci o pánev přijít. A fakticky to vyšlo. Připálené mléko jsem setřela ubrouskem, jen v kuchyni zbylo trochu nelibé vůně, takže jsem chvíli větrala. Další hokus pokusy už jsem s nádobím nedělala – nebylo a není to třeba.

Vaří se v něm opravdu skvěle.

Výhodou nádobí je, že jeho rukojeti jsou vyráběny z tepelně odolného plastu, takže je můžete dávat i do trouby /vydrží až do teploty 230 stupňů/ - takže některá jídla, která potřebují po zatáhnutí dopéct, nebo zapéct můžete i s pánví nebo pekáčem dát rovnou do trouby.

Zkoušela jsem se steakem a s lososem a jsem spokojená. Nemusela jsem používat pánev a pekáč- stačil mi jeden kus nádobí. Prostě rychle orestujete maso aby se zatáhlo a dáte dopéct i s pekáčem nebo pánví rovnou do trouby. Rychlé, efektivní, snadné. Ke každému hrnci, pekáči nebo pánvi je skleněná poklice – dušení tedy taky není problém. On s tímhle nádobím vlastně nebyl problém vůbec s ničím.

Dno a stěny hrnců mají silné stěny, drží tedy dobře teplo, jsou tedy i úsporné. Kvalitní dno pekáče je tak dobré, že na něj dokonce dostanete 10 letou záruku na rovnost dna- tedy další velké plus.

Jen do myčky  nádobí asi příliš vhodné není. Nic se mu sice v myčce nestane, ale lehce se smývá nástřik, protože prostředky do myčky jsou hodně agresivní. Já si svoje nádobí hýčkám, proto ho do myčky nedávám, stačí ho vytřít a vypláchnout, není to vůbec třeba. To ale neznamená, že do myčky nesmí – to jen já ho tam radši nedávám. Stejně jako u teflonu je lepší používat dřevěné a nebo plastové vařečky a měchačky, ale to stejně už většina z nás dělá.

Takže suma sumárum – pokud chcete vařit na kvalitním úsporném nádobí, pořiďte si titanové hrnce – budete spokojeni. A pokud ho koupíte jako dárek – sklidíte pochvalu. Je totiž opravdu dobré.

Pokud si chcete nádobí koupit, najdete ho na tomto odkazu: Titanové nádobí   Čtyřhranný pekáč K268

Tady zakoupíte pekáč:  Titanový pekáč

Tady zakoupíte pánev: Titanová pánev

Na závěr přidám ještě pár videoukázek.

video o testu nepřilnavého povrchu: video test

video o smažení vajíček bez tuku:  smažená vejce bez tuku

pečení perníku v nepřilnavém hrnci: Titanové nádobí - perník

 

Titanová pánev K247 KOMPLET

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: